Kde se celý rok toulal zdravý rozum?

08.05.2014 16:11

     Náměstek primátorky František Brendl podle MF Dnes vyjádřil radost, že se konečně může skácet deset nebezpečných stromů v Tyršových sadech:

     "Zvítězil zdravý rozum, v nejbližších dnech se stromy skácí, protože jsou nebezpečné. Udělá to městská policie, aby to bylo co nejrychleji, má na to vyškolené lidi," řekl Brendl.

     Na několik nebezpečných stromů v parku jsem pardubickou radnici upozornil již loni v dubnu, pak v říjnu a opět letos v březnu. Před rokem město nechalo vypracovat posudek, který konstatoval, že dva stromy je nutné skácet nejdéle do podzimu 2013, a další doporučil skácet v zimním období.

     Celý rok se magistrát vymlouval na to, že neexistuje možnost, jak stromy skácet. Probíhá totiž řízení o povolení ke kácení dalších stromů v parku, a tak se prý musí čekat, až bude vydané.

     Jak mi potvrdil krajský úřad, město mohlo požádat o rozhodnutí v části věci, tedy o vydání povolení ke skácení těchto deseti stromů zvlášť.

     Pokud by to radnice udělala, nebezpečné stromy mohly být již dávno skácené. Ale to se nestalo, což podle mého názoru dokládá, že se ze strany města jednalo buď o výmluvy, nebo o trestuhodnou nedbalost.

     Miroslav Šimon