Kociánka

01.02.2012 17:21

    Přeji dobrý den,

v příloze regionálního Deníku jsem zachytil článek o plánovaném kácení stromů v pardubickém Tyršově parku.

    Bohužel, něco obdobného proběhlo před nedávnem i v nedalekém Ústí nad Orlicí, kde bylo v centru města nesmyslně vykáceno několik desítek zdravých vzrostlých stromů a namísto nich vzniklo žulovo-betonové monstrum s názvem „Kociánka“, vytvořené v rozporu s územním plánem, regulačním plánem a hlavně zdravým rozumem bez nejzákladnějších znalostí dané problematiky.

    Celá akce probíhala jakoby demokraticky, kdy část zmanipulovaných či zastrašených zastupitelů freneticky jásala a hlasovala pro, jsa podporována některými obdobně zainteresovanými místními sdělovacími prostředky. Výsledek pak asi nejvíce připomíná výplod nějakého schizofrenního paranoika nebo paranoidního schizofrenika nebo obou dohromady.

    Odpor proti této zrůdnosti byl značný, vzniklo občanské sdružení Ne Kociánce!, které bojovalo všemi slušnými dostupnými prostředky, bohužel marně, a výsledek je naprosto katastrofální i pro ty prosté občany, kteří si to "tak nějak neuměli představit". No tak teď si nemusejí nic představovat, teď to mají in natura 1 : 1. Kdo jste neviděl, doporučuji navštívit a následně „doporučit" ke shlédnutí všem dalším občanům, kteří zatím ještě netuší, co všechno je v naší zemi možné.

    Samozřejmě nelze opomenout, že akce byla financována pomocí „velmi výhodné“ dotace z EU, o kterou by přece byla škoda přijít, ovšem s jednou malou chybkou a sice tou, že její polovina, to je 18 mega, už asi nikdy nedorazí, neboť šílenost celé akce nejspíše dorazila až do Bruselu, takže kdeže je ta proklamovaná výhodnost ?!?

    Přeji vám, abyste ve vašem boji s žulovo - betonovým kretenismem (jiný vhodnější termín mě nenapadá) byli úspěšní, i když nepřítel - nebetyčné lidské hlupáctví - je neobyčejně silný, má mnoho životů a v současné „nové době“ se mu nějak kromobyčejně daří.

    Občan z Pardubického kraje