Otevřený dopis náměstku Brendlovi

26.05.2012 10:05

   

Vážený pane náměstku Brendle,


na stránkách města Pardubic se objevil Váš článek s titulkem „Tyršovy sady se mohou zdát luxusní, rozhodně však nejsou předražené.“ Tento text se pyšní fotografií krásného rozkvetlého stromu v Tyršových sadech.

Jedná se o magnolii, která byla i přes odpor řady občanů pokácena v rámci městem nařízené a Vámi podporované „pravidelné údržby zeleně“, při které mělo dojít, dle sdělení města, k odstranění „převážně náletových dřevin a nemocných stromů“. Tato magnolie nebyla náletová, byla zcela zdravá, stála uprostřed louky a nebránila žádné budoucí stavbě.

A nyní mi řekněte: Bojují snad aktivisté za náletové dřeviny? Bojovali jsme za tuto krásnou magnolii, která každoročně těšila všechny návštěvníky parku, a troufám si tvrdit, že i Vás. Je i jedním ze stromů, který je vyobrazen v kalendáři Krása Tyršových sadů, který jsem Vám a dalším zastupitelům věnovala.

Tato, dalo by se říct „zanedbatelná“ ukázka, dokazuje, že buď vůbec nejste seznámen s tím, co máte jako náměstek na starosti, nebo jsou Vám občané města Pardubic pro smích.

Vyzývám Vás proto tímto, abyste ze své funkce odstoupil.

Mgr. Daniela Lišková, autorka kalendáře Krása Tyršových sadů

 

článek s fotografií

https://www.pardubice.eu/urad/radnice/media/tiskove-zpravy/tz2012/tisk-120517a.html

současný stav