Rekonstrukce parku Na Špici a odbahnění Čičáku

15.03.2014 10:34

Reakce na článek v Pardubickém deníku


     Ve středu 12. 3. byl otištěn ve Vašem deníku článek, kde byl chválen pan náměstek Brendl za přípravu opravy parku Na Špici.

    Je potřeba potvrdit, že komunikace úředníků z radnice a projektanta připravujícího projektovou dokumentaci s občanskými sdruženími u tohoto parku byla výrazně lepší než u Tyršových sadů. U Tyršových sadů diskuze, pokud se o nějaké dalo mluvit, připomínala totiž jednání němého s hluchým.

     Přesto se, dle mého názoru, dopustil pan náměstek Brendl i při přípravě opravy tohoto parku výrazné manažerské chyby. Ta spočívá v tom, že rekonstrukci parku nepředcházelo odbahnění Čičáku.

     Nyní se tedy provede rekonstrukce parku, vysadí stromečky, udělá dětské hřiště, opraví cesty a pak teprve někdy dojde k odbahnění Čičáku. Což znamená v závislosti na použité technologii, že těžká nákladní auta zase rozjezdí cesty a parkovou úpravu nebo minimálně sací bagr svým provozem znepříjemní uživatelům parku na dlouhou dobu pobyt hlukem a exhalacemi.

    Připadá mi to, jako když opravíte fasádu na domku, a pak teprve začnete vyměňovat okna. Jde to, ale....

     Čtyřletou činnost pana náměstka nepochybně zhodnotí voliči, ale dle mého názoru ani revitalizace tohoto parku, tak jak je připravena, není pro něho na "zlatou medaili".

     Ing. Jan Linhart, spolek Zelená pro Pardubicko